Keuring Enter ligt op koers

De organisatie van de regionale keuring in Enter is inmiddels in volle gang. Ruim 60 Blonde d’Aquitaine dieren zijn ingeschreven voor deze zomerkeuring in het Overijselse dorp.

Vanaf 9.30 uur zullen de Nederlandse juryleden Henk Tessemaker en Fredie van Dijk de individuele rubrieken beoordelen. Om 12.00 uur zal Gerrit Volkerink, voorzitter van Vleesvee Commissie Enter, de keuring openen. Na de opening is de wedstrijd voor de kinderen gevolgd door het defile van de deelnemende rassen.

Aansluitend komen de bedrijfsgroepen in de ring en wordt de dag afgesloten met de kampioenskeuring.
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid tot het proeven van overheerlijk vlees.
Deze ’vleesproeverij’ wordt gezamenlijk georganiseerd door de Vleesvee Commissie Enter en de Federatie van Vleesveestamboeken.

Niet alleen de organisatie treft haar voorbereidingen maar natuurlijk ook de deelnemers aan de keuring. Kijk hier (http://www.boerderij.nl/10116299/Rundveehouderij/foto-rundveehouderij/Voorbereiden-op-vleesveekeuring-Enter.htm)  voor een impressie.
Blonde d’Aquitaine commissie Enter Blonde d’Aquitaine commissie Enter