BAC Paris veilingtopper op COT ONLINE veiling.

Voor de tweede maal werd de reguliere veiling op het COT online gehouden. Door de coronacrisis bleek een ’live-veiling’ op 26 september niet mogelijk. Hierop besloot de organisatie van de veiling een geheel nieuw online veilingsysteem te introduceren. Gezien de prijzen en de zeer goede belangstelling tijdens het bieden kan de organisatie spreken van een zeer succesvolle veiling. Uit meerdere Europese landen werd meegeboden. Alle stieren blijven echter wel in Nederlandse handen.

Veilingtopper werd BAC Paris. Een zoon van Nero Malo uit Leo-dochter Heuvelland Ida. Voor €4700,- excl.9%btw werd de veilingtopper, gefokt door Bertus Brink uit Klarenbeek, toegewezen aan de nieuwe eigenaar. BAC Pesco R v.Nemo R gefokt door Ebo Drewes en in eigendom van Jan Geert Veldman en BAC Patois v.Hilario van Jan van Oorspronk brachten beiden €4000,- excl.9%btw op.

De negen Blonde d’Aquitaine stieren brachten gemiddeld €3400,- op excl.9%btw waarbij BAC Paulus v.Luc van fokker Jan Weenk en BAC Perry v.Ferdinand van Jan van Oorspronk beiden op €3500,- excl.9%btw door de visuele hamer werden afgeslagen. Het gemiddelde van de veilingprijs is €3400,- en ligt €640,- excl9%btw boven het gemiddelde van de najaarsveiling in september vorig jaar. Die prijs bedroeg toen €2760,- excl.9%btw.

De Limousin stier Cowporation Picket v.Wilodge Cerberus van fokker Teus Dekker werd afgeslagen voor €2900,- excl.9%btw. Andere vleesveerassen namen deze keer niet deel aan de centrale opfok en veiling.

Op de foto veilingtopper BAC Paris.

Foto: Theo Janssen

 

BAC Paris BAC Paris