Noblesse op herhaling op de Agriflanders in Gent

In een fraaie entourage op de Agriflanders in Gent organiseerde het Vlaamse Blonde d’Aquitaine stamboek een nationale keuring voor haar leden. Ongeveer 70 dieren gaven acte de présence op vrijdag 13 januari. Jury op deze dag was Olivier Varlet uit het noorden van Frankrijk.

Kampioen bij de jonge stieren werd Touquet. Een zoon van Osasis van fokker en eigenaar Luc De Bel. Hij vertoonde veel ras en fijnheid en compleet. Bij de jonge pinken was het Sonja v.Nadal van Carl Mintjens die aangewezen werd als kampioen. Een opvallend dier in haar leeftijdscategorie met ontwikkeling, lengte en een best kruis met mooie bespiering. Met haar kwaliteiten werd ze door de Fierba ook aangewezen als Miss Futur.

In de middenklasse bij de stieren viel het oog van de jury op Rabot v.Leandre gefokt in Frankrijk en in handen van Luc De Bel. Een stier met veel ontwikkeling en kwaliteit maar hij zou iets meer diepte mogen hebben. De familie Loterman zag hun Ollerosdochter Salsa gekroond worden tot kampioene bij de vaarzen tussen twee en drie jaar. Salsa is gefokt in Frankrijk.

De volwassen stieren kenden twee rubrieken van ieder drie stieren. De extra ontwikkelde Hilariozoon Neruda van Luc Vervaele veroverde de titel. Neruda is eveneens gefokt in Frankrijk.

Noblesse

Bij de volwassen koeien ging Noblesse op herhaling. De Titandochter van Luc De Bel had zich erg goed gehouden sinds het winnen van de titel in 2019 op de Agriflanders. Een koe met rasuitstraling, fijnheid, ontwikkeling en goed beenwerk.

De keuring in zijn algemeen liet een mooi visitekaartje van het Vlaamse stamboek zien. 

Sonja Sonja
Touquet Touquet
Rabot Rabot
Salsa Salsa
Neruda Neruda
Noblesse Noblesse