Blommerschothoeve en familie Loterman scoren in Bogaarden

Het Vlaamse Blonde d’Aquitaine stamboek kan terug kijken op een succesvolle keuring. Met een deelname van ruim 50 dieren werd het een sfeervolle dag voor de fokkers. Grootinzender Blommerschothoeve  van Carl Mintjens uit Oostmalle overtuigde zowel bij de vrouwelijke als mannelijke rubrieken.

Vooral de uniformiteit van de ingeschreven dieren laten een mooie progressie zien. Imponerend was de rubriek volwassen stieren. Met zes zwaargewichten in de ring op het knusse keuringsterrein in Bogaarden was het een fraai schouwspel. Zeker ook voor jury Peter Thissen uit Frankrijk geen eenvoudige taak om de stieren op volgorde te plaatsen.

Kampioenen
Bij de jongste vaarzen tot 18 maanden werd Kampioen Titine v.Pastis van Carl Mintjens. Een zeer complete jonge vaars die in een mooie conditie werd getoond. Zeer correct in bouw en goed bespierd. Bij de jongste groep stieren tot 18 maanden ging de titel naar Taupin v.Oscar. De complete stier viel op door zijn goede bekken. Eigenaar is de familie Loterman uit Brakel. Taupin is in Frankrijk gefokt. Met Olleros-dochter Sagan behaalde de familie Loterman nog een titel binnen. Kampioen in de middengroep vaarzen tot 36 maanden. Ook Sagan komt uit Frankrijk. De vaars liet veel ras en fijnheid zien. Kampioen bij de stieren tot 36 maanden werd Seigneur v.Naif van Carl Mintjens en gefokt in Frankrijk. Een prachtig bespierde stier met fijnheid en goed beenwerk. Hij was zeer compleet in alles.

In de beide kampioenschappen voor de oudere dieren was het een dubbelslag voor Blommerschothoeve van Carl Mintjens. De 10-jarig Inez v.Cabrel had in de ochtend al overtuigend haar rubriek gewonnen. Een sterke koe met lengte en in rug en bekken en nog zeer vitaal voor de leeftijd. De titel kon haar dan ook niet ontgaan. Dat gold ook voor de ruim 4-jarige stier Pastis v.Hulk. Gefokt in Luxemburg en in eigendom van Mintjens. Een stier met veel rasuitstraling en lengte. Een complete bespiering met een ruim breed bekken. Een terechte kampioen.

Miss Futur Fierba

Tiptop De Roda v.Panda van Jerome Nollevaux uit Graide werd in haar rubriek tweede achter de latere kampioene Titine. Haar uitgesproken rastype met een zeer goed bekken en hiermee een waardevolle Blonde voor de toekomst deed de aanwezige Fierba-jury besluiten haar aan te wijzen als Miss Futur.

Sagan Sagan
Seigneur Seigneur
Inez en Pastis Inez en Pastis
Miss Futur Miss Futur