'Ik vind het belangrijk om vreemde ogen te laten kijken'

’Ik vind het belangrijk om vreemde ogen te laten kijken dan weet je het beste waar je staat met je dieren.’ Dit zegt Martijn van den Berkmortel in het septembernummer van de Blonde.

Het liefste is hij tussen de Blondes te vinden. Als ‘klein menneke’ al bij opa en oma op de boerderij bij de Blonde d’Aquitaines aan de Vresselseweg in St. Oedenrode. Inmiddels heeft Martijn van den Berkmortel (23) een eigen veestapel in de buurt van de plek waar hij het liefste naar toe ging.

Thuis op het ouderlijk bedrijf in St Oedenrode zijn het de varkens waarmee de kost wordt verdiend. Een gesloten bedrijf met 1100 zeugen op vijf locaties binnen één straat waaronder ook de gespeende biggen en de vleesvarkens. Het gezin bestaat verder uit Marcel en Doreen van den Berkmortel en broer en zus van Martijn, Rick (17) en Kirsten (15). De Blondeveestapel bestaat op dit moment uit 18 dieren.

Benieuwd naar het verhaal van Martijn van den Berkmortel over zijn fokkerij en het ontstaan van Berkhout Blondes? U kunt het HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/105592_Blonde_SEPT-2023-BEDRIJF.pdf) lezen.

Foto’s: Theo Janssen

Martijn van den Berkmortel Martijn van den Berkmortel
1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
8 8