De passie van Menno Roelofsen

“De bedoeling was dat we met de opbrengst van twee kruislingen één Blonde d’Aquitaine konden terugkopen maar dat bleek al snel een illusie. We moesten er vijf verkopen om één te kunnen aanschaffen. Omdat we graag met Blondes verder wilde had ik de goedkeuring gekregen om de kruislingen in te ruilen en de oude aanbindstal te veranderen in hokken met stro,”  vertelt Menno Roelofsen.               

Tegelijkertijd in 2018 werd er een vergunning aangevraagd voor de bouw van een nieuwe stal. Een dichte schuur met aan beide zijde hokken waar de dieren volledig op strooisel worden gehouden. Menno: “Gelukkig was er al stikstofruimte gereserveerd op de locatie zodat de vergunning uiteindelijk vrij vlot binnen kwam en begin 2020 kon ik de nieuwe stal in gebruik nemen.” Van in het begin 80 dieren zijn er nu ruim 120 stuks op het bedrijf. Jaarlijks worden er 50 à 60 kalveren geboren. “Meer kunnen er ook niet in de stal,” geeft Menno aan.

Lees in het decembernummer van de Blonde het verhaal achter de grote passie van Menno Roelofsen en het agrarisch bedrijf de Menningweer.

Foto: Theo Janssen

Menno Roelofsen Menno Roelofsen