Sedan was voor ons een unieke ervaring

“Sedan was voor ons een unieke ervaring. Mocht het ooit weer gebeuren zoiets dan zou ik zeker mee willen,” voegt Bertus Brink er enthousiast aan toe.

In de komende ’Blonde’ vertelt Bertus Brink uit Klarenbeek over de ontwikkeling van zijn fokkerij. Opvallend is het aantal natuurlijk dekkende stieren die zijn gebruikt in de fokkerij. 

Armstrong JE is één van de stieren die in de beginjaren is ingezet op de veestapel. Van Armstrong werd uit Tilbury-dochter Denise de stier Han geboren. Deze Han, ingeschreven met AV87, werd gekocht door Johan Schilder uit Hoogwoud en behaalde in 2013 een eerste plaats op de NVM in Zwolle. Tilbury-dochter Denise leverde nog meer goede dieren. Haar dochter Mariëlle werd in 2017 geselecteerd voor deelname aan Euroblond in het Franse Sedan. Mariëlle was een veelbelovend pink die misschien nog iets meer lengte zou kunnen vertonen. Hierin komt de fokkerij van Tilbury terug. Een stier die goede produkten heeft nagelaten volgens Bertus. “Sedan was voor ons een unieke ervaring. Mocht het ooit weer gebeuren zoiets dan zou ik zeker mee willen,” voegt Bertus er enthousiast aan toe.

Het complete verhaal over de fokkerijvisie van Bertus Brink in het juninummer.

Foto: Theo Janssen

Bertus Brink Bertus Brink