Top genetica in de BAC-veiling

De BAC-fokstierenveiling op 28 september a.s. kent een hoog potentieel aan top genetica. De 11 Blonde d’Aquitaine fokstieren ronden over ruim een maand hun test af op het opfokstation in Laren.

In de eerste week van september worden deze stieren beoordeeld door de stamboekinspecteurs op hun exterieur. De binnenbekkenmaten worden gemeten en er is de laatste weging om uiteindelijk de groeicijfers te verkrijgen in zowel de testperiode als over de totale periode. Om de stieren optimaal te laten zien worden er videobeelden en foto’s gemaakt. De veiling is zowel fysiek in Laren op het opfokstation en ook online kan er worden geboden.

Aanbod

De najaarsveiling is een unieke kans om een potentiële fokstier aan te schaffen die het komende voorjaar volop ingezet kan worden. Met de stalperiode voor de boeg is er tijd voor gewenning. In leeftijd varieert het aanbod tussen de ruim 13 en 18 maanden.

Voor topgenetica zorgen niet alleen de vaders maar ook de moederlijnen van enkele stieren zijn bijzonder. Madonna du Moulin, moeder van U2 van de Menningweer, is een dochter van de alom gelauwerde Arielle du Moulin en kleindochter van Urielle du Moulin. Orion-dochter en preferent is Ivoire, grootmoeder van Unesco. Fokkerij van Erve Wiecherdinck. De bekende Gypsie is via Rapido van de Woeste Hoeve de grootmoeder van United van de Woeste Hoeve. Gypsie is met haar Franse fokker Vayse uitgezonden naar de Elite keuring op de SIA in Parijs en is in Nederland excellent ingeschreven. De Barbes-dochter Marquise uit de onvolprezen Aurora v.Orion (AV92 en preferent) heeft inmiddels bewezen goed te fokken. Up to Date is de tweede zoon die wordt getest op het opfokstation. NVM kampioen Orange AV91 is de moeder van Urano. Orange is op haar beurt een dochter van de preferente Libertée AV90 v.BAC Herve. Franse import Joconde v.Flamenco (AV89) scoorde eveneens goed op de NVM bij de zoogstellen. Haar dochter Reza Malo v.Maillet is de moeder van Urpat Malo. Een neutrale moederlijn. Joconde leverde vorig jaar ook de dagkampioen op de jongveekeuring in Koekange.

Vaders

Twee BAC-fokstieren hebben ieder een zoon in de test. BAC Ossie van de Woeste Hoeve v.Imperial is de vader van Poliste’s USA en BAC Playboy van de Woeste Hoeve is de vader van Westerstreek Urban. Ook de KI stieren Naruto en Largo hebben ieder twee nakomelingen in de groep. Beide KI stieren hebben zeer goede indexen. Waarbij Naruto een zeer hoge speenindex heeft van 134 en Largo vooral bekend is als pinkenstier.

Online veiling

De online en fysieke veiling is op zaterdag 28 september op het opfokstation in Laren. Vanaf uw pc of laptop thuis kunt u meebieden op Farmersbid.com (https://bid.farmersbid.com/auctions)

Direct naar de BAC-stierenveiling (https://bid.farmersbid.com/auctions/843a7e0f-363b-48dd-61ff-08dc99c93cbe)

Kijk HIER (https://www.blondestamboek.nl/pg-24952-7-46383/pagina/veiling_bac-stieren_28_september_2024.html) voor meer info over het aanbod.

Op de foto gemaakt door Theo Janssen Orange NVM kampioen 2022.

 

 

nvm Orange Kampioen 1 nvm Orange Kampioen 1