Keuring Enter gaat niet door

De Stichting Commissie Vleesvee Enter heeft besloten de keuring op donderdag 15 augustus te annuleren. Dit als gevolg van de ontwikkelingen betreffende de problemen met het Blauwtongvirus.

We staan als organisatie jaarlijks voor een steeds grotere uitdaging om de keuring in Enter te organiseren. Maar tegenover uitbraken zoals het Blauwtongvirus staan we machteloos en kunnen we niet anders dan aan de gezondheid van de veestapel in Nederland denken.

Als organisatie hebben wij daarom besloten de Vleesveekeuring Enter 2024 af te gelasten.

Er heerst veel onzekerheid en angst onder inzenders, niet wetend hoe het Blauwtongvirus zich verder ontwikkeld en of bedrijven het virus buiten de staldeuren kunnen houden als zij deelnemen aan de keuring. Daarnaast voelen wij ons verantwoordelijk voor de gezondheid van de gehele rundveesector in Nederland, wat wil zeggen dat wij de keuring in Enter geen bron willen laten zijn waar het virus zich mogelijk verder kan verspreiden. 

Wij vinden het enorm jammer, we waren trots op het aantal enthousiaste inzenders dat zich ingeschreven had en hadden ons verheugd op een mooie keuring. Maar gezondheid gaat in elk geval voor.

Wij hopen u volgend jaar wederom in Enter te mogen verwelkomen!

Namens de Stichting Commissie Vleesvee Enter:

Lidwien van de Riet – voorzitter

Willemien Reurink-Reurink – secretaris.

 

Enter 2023 Enter 2023