'Wel met onze eigen visie op de fokkerij'

Het doel in de fokkerij is bijna vanzelfsprekend fokken wat de markt vraagt. Door het gebruik van veel verschillende stieren in een relatief korte periode is er nog wel veel verscheidenheid in de veestapel van Chantal en Michelle van der Poel.

“We kunnen nu wel bekijken wat het beste past bij onze toekomstige Blondes. Fokken voor de marktvraag is prima maar dan wel met onze eigen visie op de fokkerij.”

Met het gebruik van goede fokstieren is er wel een sprong gemaakt in de ontwikkeling van de dieren. Van een kleiner iets minder chique Blonde is er gefokt naar meer karkas en vooral ook elegantie en fijnheid. Wel vinden de dames Van der Poel dat alles wel passend bij het dier moet zijn. De huidige Blonde dient vooral ook vlotte kalveren te geven die snel onder de koe staan om te drinken. Het geboortegewicht van de kalveren hoeft beslist niet aan de lage kant te zijn. Verder vinden beide een goede melkgift ook zeer belangrijk. 

In het septembernummer van de Blonde een uitgebreid verhaal over de fokkerijvisie van Chantal en Michelle van der Poel in Ossendrecht.

Foto: Theo Janssen

 

Chantal en Michelle van der Poel Chantal en Michelle van der Poel