Bedrijfsverslag Jarno Lansink

Voor Jarno Lansink is de fokkerij een belangrijk onderdeel in zijn houderij van Blondes. “Ik streef ernaar een dier te fokken met lengte en ontwikkeling en een breed bekken voor het makkelijk afkalven. Ik wil ook makke dieren. Het zien opgroeien en er mee knuffelen daar geniet ik erg van,” vertelt Jarno enthousiast.

 

Een ander belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering in Fleringen is de voeding. Het bedrijf heeft 12ha zandgrond ter beschikking waarvan op 1ha mais wordt geteeld en 11ha is grasland. Bij de boerderij hoort ook nog 1ha bos op afstand gelegen. Een gedeelte van 2ha is vruchtbare es-grond. Jarno: “De mais kuilen we in balen in en dat bevalt goed. We voeren enkel een klein beetje mais voor de opname van mineralen in de winterdag. Veel mais geeft volgens mij te veel sores met afkalven.” Verder is het bedrijf zelfvoorzienend wat betreft het ruwvoer.

Benieuwd naar het volledige bedrijfsverslag van Jarno Lansink in Fleringen. Lees het HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/108397_Blonde_sept_2024_bedrijf.pdf).

Foto’s: Theo Janssen

Jarno Lansink en zoon Jort Jarno Lansink en zoon Jort
stamboek Blondes bij Lansink stamboek Blondes bij Lansink
Jarno wil graag een goed karakter Jarno wil graag een goed karakter
Jonge beloftes Jonge beloftes
Jarno en Jort Jarno en Jort
familie Lansink familie Lansink
een van de aankopen een van de aankopen
2 jonge stieren voor de toekomst 2 jonge stieren voor de toekomst