Tanzanie Algemeen Kampioen in Saint Gaudens

Op de nationale Blonde d’Aquitaine keuring in St. Gaudens werd Tanzanie gekroond tot Algemeen Kampioen 2024. De nog maar net twee jaar jonge vaars blonk uit in fijnheid en rastype.

Tanzanie is een dochter van Horfe uit elite koe Jaquette en gefokt door SCEA Sazy die de vaars ook in eigendom heeft.

Concurrenten

Nadat ze de dag ervoor kampioen was geworden in de middenklasse moest ze het opnemen tegen de kampioen van de jongste klasse Tulipe v.Oups van Max Laparre, kampioen bij de oudere koeien Royale v.Illico van GAEC Tuellier en de kampioen zogend stalgenote Redondante v.Horfe met haar kalf Verygood v.Olive.

De mannelijke concurrenten waren de drie kampioenen in de verschillende categorieën. Kampioen bij de jongste stieren werd Vaillant v.Malien van GAEC des Jaquards, ruim acht maanden oud. Een stiertje met veel kwaliteit. In de middengroep ging de titel naar Trust eveneens een zoon van Malien. Fokker en eigenaar is EARL Roquelaure. Met Jim-zoon Prince had GAEC des Jaquards een tweede kampioen. Ditmaal bij de oudere stieren. Ook hier veel uitstraling met rastype en kleur. Prince is gefokt bij GAEC les Villatieres.

De keuring die over drie dagen was verspreid kende ondanks de grote sanitaire obstakels een grote deelname. Van de 550 ingeschreven Blondes uit geheel Frankrijk moesten er ruim 100 noodgedwongen thuis blijven vanwege de sanitaire regels.

U kunt HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/108517_PALMARES_BLOND_NATIONAL_ST_GAUDENS_2024_-_Sections.pdf) de uitslagen van de rubrieken bekijken en HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/108516_PALMARES_BLOND_NATIONAL_ST_GAUDENS_2024_-_prix_championnat___sp%C3%83%C2%A9ciaux.pdf) alle kampioenen.

Foto’s: Fredie van Dijk

Tanzanie alg kamp Tanzanie alg kamp
Tulipe kamp vrl jong Tulipe kamp vrl jong
Royale kamp koeien Royale kamp koeien
Redondante kamp zogend Redondante kamp zogend
Vaillant kamp jonge stieren Vaillant kamp jonge stieren
Trust kamp stieren midden Trust kamp stieren midden
Prince kamp. stieren Prince kamp. stieren