BAC veiling gewaardeerd podium

Het veilen van BAC stieren is voor steeds meer fokkers een gewaardeerd podium om een fokstier te bemachtigen met de nodige testcijfers. Ook de mogelijkheid om online te bieden heeft een nieuwe afzetmarkt aangeboord.

De voorjaars- en najaarsveiling is daarnaast op het opfokstation BAC in Laren ook een sociaal evenement waar fokkers en liefhebbers elkaar treffen en kunnen bijpraten. Samen een hapje eten en drinken op die dag brengt sfeer en gezelligheid. Zeker afgelopen veiling waar ruim 150 bezoekers konden genieten van een heerlijke lunch aangeboden door Natuurvlees Nederland bleek daar zeker behoefte aan.

De stieren

Het aanbod van de 11 jonge fokstieren op deze veiling op 28 september vond gretig aftrek. Het opbieden in het ochtendprogramma na de presentatie verliep vlot en tot hoge bedragen werden verschillende stieren al opgeboden. De ervaring leert inmiddels ook wanneer stieren al hoog zijn ingezet voor de definitieve veiling dat er niet meer zo heel veel bieders overblijven.

De organisatie kijkt echter zeer tevreden terug op deze laatste BAC veiling. Een topprijs voor BAC Westerstreek Urban van 5200 euro en gemiddelde van bijna 3700 euro totaal (prijzen excl.btw) over de 11 aangeboden stieren. Vanaf volgende week zal een nieuwe groep jonge Blonde d’Aquitaine stieren de stallen gaan bezetten op het opfokstation om te worden getest en uiteindelijk eind maart te worden geveild.

Foto’s: Theo Janssen

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8