Sinds 2001 organiseert het Blonde d’Aquitaine Stamboek het ‘BAC-stierenproject’ (Blonde d’Aquitaine Centrale opfok). Dit project biedt fokkers de gelegenheid jonge stieren te kopen die getest zijn op groei, karakter en voldoen aan gestelde exterieureisen. Ook worden aan de ouders van de stieren eisen gesteld voor wat betreft exterieur en bloedvoering. De start van het project in 2001 was op het bedrijf van Kees Dekker in Uithuizermeeden. Vanaf 2010 werd het stierenproject georganiseerd op de opfoklocatie op het bedrijf van vof Ruessink in Toldijk. Sinds oktober 2013 is de centrale opfok gehuisvest op het Blonde d'Aquitaine bedrijf van Henk Stegeman in Laren.
De opfokperiode duurt ongeveer een half jaar. In deze periode worden de dieren elke vier weken gewogen. Dat is ook het moment waarop het karakter wordt beoordeeld. De stieren worden gehuisvest in groepshokken op stro. Het bedrijf heeft een Lepto- en IBR-vrije status. Ook zijn de stieren BVD-vrij en geen drager van axonopathy. Alle dieren krijgen een van tevoren vastgesteld rantsoen. Dit rantsoen is berekend voor fokstieren en niet voor meststieren. Aan het einde van de periode krijgen de stieren een score voor AV en wordt nogmaals het karakter beoordeeld en is er een meting van de binnenbekkenmaat.
Dieren die een onvoldoende op karakter scoren worden niet geveild. Op het moment van veilen varieert de leeftijd van de stieren tussen één en twee jaar. De geselecteerde stieren die geveild worden, krijgen het voorvoegsel BAC voor hun naam, dat staat voor Blonde d’Aquitaine Centrale opfok. Twee keer per jaar, in maart en in september, wordt er een veiling gehouden.